Madrac Magicstar

Magicstar je visoko – kvalitetan model madraca, izrađen sa 7 zona čiju jezgru čini kombinacija posebno profilirane visco-elastične pjene te nekoliko HR pjena različite gustoće. Pažljivo biranim materijalima te formiranjem površinskih profila na njima dobivena je kombinacija koja, na najoptimalniji način podupire tijelo, a naročito kralježnicu tijekom spavanja, prilagođavajući se individualnoj konturi tijela. Uslijed toga, ni u jednoj točki tijela nema tenzije pa se muskulatura može potpuno opustiti i odmoriti, a fizička i psihička energija nužno regenerirati. U tome svakako veliku ulogu ima obloga od tzv. memory ili visco-elastične pjene koja, zbog svojih termo-aktivnih svojstava, reagira ne samo na težinu nego i na temperaturu tijela te se, na temelju tih parametara, formira za svakoga specifično i potpuno usklađeno. Zato ova pjena i spada među antidekubitalne materijale. Madrac Magicstar je, zbog svega navedenog, jedan od najudobnijih i najkvalitetnijih Hespo modela te izvrstan izbor.

HR pjena – Ova kvalitetna pjena zove se HR prema svom engleskom opisu HIGH RESILIENT što znači velika elastičnost. To je materijal koji, zahvaljujući velikoj “točkastoj” elastičnosti, osigurava jednu od osnovnih karakteristika kvalitetnih madraca, a to je izvrsno podupiranje tijela.

Visco-elastična pjena poznata je kao “memory foam”, razvijena za potrebe NASA-e. To je vrlo gusta, termo-aktivna pjena koja se reakcijom na temperaturu i pritisak tijela oblikuje točno prema njegovim konturama jer “pamti” oblik tijela nakon prvobitnog ulagnuća i vraća se da bi se točno formirala prema njemu.

Silverguard tkanina – Navlaka madraca Magicstar izrađena je od antibakterijske Silverguard tkanine. Osim što je površinski izuzetno ugodna i mekana, ova tkanina u sastavu svojih vlakana ima i srebro te je, samim time, osigurana otpornost na grinje i razne ostale mikroorganizme što je izuzetno pogodno za osobe koje pate od različitih alergija.

Navlaka: Antibakterijska dvoslojna SILVERGUARD tkanina, zadovoljava zahtjeve Öko-Tex Standarda 100, prošivena PES vatom i retexom. Navlaka je s četverostranim zatvaračem, razdvojiva na dvije plohe i periva na 40°C.
3-MESH umetci za bolje prozraćivanje madraca.

Jezgra: 7-zonska, profilirana visco-elastična i HR pjena. Jezgra madraca obučena je u triko navlaku.
Tvrdoće: F1 – mekaniji F2 – tvrđi

Dimenzije:
190/200 x 80 • 190/200 x 90 • 190/200 x 100 • 190/200 x 120
190/200 x 140 • 190/200 x 160 • 190/200 x 180 cm
Visina madraca: 24 cm
Mogu se izraditi i madraci svih ostalih dimenzija po želji kupca